Plosnitele de pat reprezinta o specie de insecte parazite din familia Cimidae. Hranindu-se cu sange, victimele vor fi animalele si oamenii.

Cu toate ca nu sunt zburatoare, sunt destul de abile pe pereti, tavane, podele si se ascund in cadrul sau in tablia patului, in saltele si in somiere.

In continuare, va prezentam cauzele, semnele, simptomele, precum si cateva remedii de acasa pentru plosnitele de pat.

Cauze

Conform EMedicine Health, plosnitele de pat pot fi gasite in zonele de pe glob cu climat tropical si temperat, se ascund in fisuri si in crapaturile somierelor, tabliilor de la pat, in saltele si in cadrele paturilor.

Precum este descris in publicatie, pot fi raspandite dintr-un loc in altul prin intermediul mobilei, al bagajelor, obiectelor de imbracaminte si al saltelelor folosite.

Per total, cauza de baza pentru supravietuirea plosnitelor de pat este lipsa igienei in privinta articolelor de mobila si imbracaminte.

Semne si simptome

Ca muscaturi de insecte, intepaturile plosnitelor de pat pot prezenta mai multe simptome. Conform WebMD, semnele de inceput ale muscaturii se pot manifesta prin inrosirea pielii si mancarimi. Publicatia descrie ca principalele zone afectate vor fi mainile si umerii.

Mai mult, plosnitele de pat vor lasa in urma lor o serie dreapta de muscaturi, diferite de semnele aleatorii lasate de alte insecte. Cu toate ca nu raspandesc boli, spre deosebire de tantari, muscaturile plosnitelor de pat provoaca iritatii atat de intense, incat persoana nu rezista sa nu se scarpine. Prin urmare, se pot produce zgarieturi, expunand zona la infectii. In unele cazuri, muscaturile pot cauza si reactii alergice.

Remedii de acasa

Cu toate ca exista medicamente pentru tratarea iritatiilor, inflamatiilor si a durerilor cauzate de muscaturile plosnitelor de pat, remediile de acasa pot fi mai accesibile in vederea alinarii simptomelor.

Uleiul de lavanda

Uleiul de lavanda este un agent capabil sa estompeze muscaturile plosnitelor de pat. Conform Oh Simply, se pare ca plosnitele de pat nu suporta gustul sau mirosul acestui ulei, deci se vor retrage.

O forma concentrata din uleiului de lavanda sau diluata cu ulei de eucalipt, arbore de ceai si izma poate fi aplicata in jurul marginilor de la cadrul patului pentru a-i permite aromei sale puternice sa persiste timp de cateva zile.

Lasand la o parte parfumul sau placut, lavanda poate distruge plosnitele de pat si ouale acestora.

Uleiul din arbore de ceai

Un alt remediu pentru plosnitele de pat este un spray insecticid derivat din uleiul de arbore de ceai. Conform Healthy and Natural World, uleiul din arbore de ceai are proprietati insecticide si poate fi un tratament natural capabil sa reduca infestatia cu plosnite de pat.

Precum este descris in publicatie, pentru preparare, persoana trebuie sa adauge 20 de picaturi de ulei din arbore de ceai si apa intr-o sticla cu pulverizator, dupa care sa scuture bine.

Apoi, insecticidul poate fi stropit in zonele in care ar putea trai plosnitele. Sprayul cu ulei poate fi folosit pana cand se observa semne ca plosnitele au disparut.

Faceti curat

Curatarea casei si aruncarea lucrurilor nenecesare ar putea facilita eliminarea plosnitelor de pat. Conform Do Your Own Pest Control, toate obiectele personale, precum electronicele, asternuturile, jucariile moi sau plusate ar trebui reorganizate.

Apoi, obiectele in care plosnitele s-ar putea ascunde ar trebui depozitate in pungi de plastic. Obiectele de imbracaminte sau cearsafurile ar trebui spalate in apa calda (peste 60 de grade Celsius). Ca alternativa, le puteti baga in uscator pentru cateva minute.

Plosnitele de pat se hranesc cu sangele animalelor sau oamenilor si pot migra prin intermediul podelelor, tavanelor sau peretilor.

Muscaturile lor pot crea disconfort persoanei, afectandu-i activitatile din viata de zi cu zi, fie de la scoala sau de la locul de munca.

Prin urmare, ar fi bine sa verificati mobila din casa si sa mergeti la un consult medical pentru evaluarea problemelor, planificarea unui tratament, interventii, educare si estimarea starii de sanatate.

6 thoughts on “Cauzele si simptomele muscaturilor plosnitelor de pat

  1. De asemenea, este remarcabila analiza facuta asupra impactului tehnologiei asupra mediului inconjurator. Este esential sa constientizam efectele negative pe care le poate avea utilizarea excesiva a dispozitivelor electronice asupra planetei noastre. Autorul ne indeamna sa fim mai responsabili si sa adoptam practici sustenabile pentru a proteja mediul pentru generatiile viitoare.

  2. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra modului in care tehnologia influenteaza viata noastra de zi cu zi. Este impresionant sa vedem cum internetul a transformat complet felul in care comunicam si interactionam unii cu altii. Totodata, autorul subliniaza importanta adaptarii la schimbarile tehnologice pentru a putea ramane relevanti in societatea moderna.

  3. Este impresionant cat de mult poti invata dintr-un simplu articol. Acest link m-a inspirat sa imi imbunatatesc abilitatile de comunicare si sa ma concentrez mai mult pe dezvoltarea mea personala.

  4. Am apreciat modul in care autorul a structurat articolul, oferind informatii clare si concise. Este important sa ai o buna intelegere a subiectului pentru a putea aplica eficient sfaturile prezentate.

  5. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare poate fi un proces dificil, insa cu efort si practica constanta se poate obtine succesul. Articolul ofera sfaturi practice si exemple concrete pentru a te ajuta sa devii un vorbitor mai bun.

  6. Articolul de pe acest link este foarte interesant, oferind informatii utile despre cum sa iti dezvolti abilitatile de comunicare. Este important sa stii cum sa te exprimi corect si eficient pentru a avea succes in viata personala si profesionala.

Comments are closed.