Cumpararea unui aspirator nou, nu este atat de usoara, deoarece aspiratoarele care sunt noi pe piata au multiple functii foarte practice si este complicat in a le alege pe cele mai bune. Aspiratoarele sunt unele dintre cele mai cautate electrocasnice datorita confortului pe care il ofera.

Cu ajutorul acestor electrocasnice, casa ta va fi curata in doar cateva minute si nu mai trebuie sa pierzi timp cu curatenia.

Cele ma importante avantaje ale unui aspirator

Daca se doreste achizitionarea unui aspirator nou, se poate alege din aproximativ 1000 de modele diferite. Dar alegerea este foarte importanta. La achizitionarea acestuia, intervine pretul, sa fie cu sau fara sac, cu cablu sau baterie, puterea de aspiratie, volum, consum de energie, greutate sau daca dispozitivul este potrivit pentru persoanele alergice.

Un alt criteriu poate fi manipularea practica, adica cat de bine intra aspiratorul in colturi, de exemplu, daca functioneaza fara probleme sau trebuie exercitata o manevra mult mai complicata.

De la inceputul anului 2019, clasele de eficienta ale UE ca indicatori pentru consumul de energie al aspiratoarelor au scos de pe piata ceva foarte important aspiratorului. Comerciantii cu amanuntul nu mai au voie sa foloseasca eticheta pentru a face publicitate aspiratoarelor. Dispozitivele care sunt noi pe piata nu mai au nevoie de dovada consumului de energie necesara anterior in intreaga UE.

La cumpararea unui aspirator vertical nou, se pot utiliza acum informatiile producatorului privind performanta dispozitivului, adica puterea, ca punct de referinta. Practic, cu cat puterea este mai mica, cu atat este mai mic consumul de energie.

Cele mai economice aspiratoare au in jur de 400 de wati. Cu 52 de ore de functionare pe an (1 ora pe saptamana), acestea nu consuma mai mult de 21 kilowati ora (kWh). Aceasta se ridica la mai putin de 6 euro in costurile cu electricitatea pe an.

Aspiratoarele mai putin eficiente, cu o putere de pana la 900 de wati, pot consuma 43 kWh pe an si, astfel, pot provoca costuri cu energia electrica de putin peste 11 euro. Calculele s-au bazat pe pretul mediu de lucru de 27 de centi pe kilowatt ora de energie electrica; un pret de baza nu a fost luat in considerare.

Nu se poate economisi foarte mult cu un aspirator cu apa deosebit de economic. De aceea, nu merita inlocuite aspiratoarele vechi, care inca functioneaza – chiar daca inca mai au 1600 de wati. De asemenea, important: puterea nu spune automat nimic despre puterea de aspiratie si puterea de curatare a unui dispozitiv.

Aspiratoarele pot face mult zgomot. La achizitionarea acestuia, se asigura ca dispozitivul este cat mai silentios. Nivelul de zgomot este dat in decibeli. Percepem fiecare crestere a sunetului cu aproximativ 10 decibeli ca o dublare a volumului. Nivelul de zgomot al aspiratoarelor este de 70-90 decibeli, aspiratoarele foarte silentioase ajung in prezent la mai putin de 65 decibeli.

Daca se doreste cumpararea unui aspirator fara fir, astfel incat sa nu trebuiasca tragerea cablului peste tot in casa, atunci ar trebui aruncata cu siguranta o privire asupra mai multor modele. Aspiratoarele fara fir sunt foarte potrivite pentru aspirarea rapida intre dulapuri si pentru proprietarii cu animale de companie. Pentru ca cele fara fir puncteaza cu o perie rotativa atunci cand vine vorba de indepartarea firelor de par de pe covoare.

In cazul in care vrei sa cumperi aspiratoare de cea mai buna calitate, recomandarea noastra este sa te orientezi catre cele care au toate functiile de care ai nevoie pentru a functiona eficient in casa. Recomandarea noastra este de asemenea sa alegi produse de brand, astfel incat sa nu existe riscul ca aspiratoarele de mana sa se strice repede si sa iti creeze surprize neplacute.