Pentru multi un spatiu limitat poate fi o adevarata provocare cand vine vorba de amenajare si decorare, insa, cu putina creativitate, poti transforma anumite incaperi in spatii superbe si functionale.


Mai departe iti prezentam cateva idei practice pe care sa le folosesti in integrarea pieselor de mobilier si a accesoriilor intr-un spatiu de mici dimensiuni.

Cromatica ce dilata spatiile mici

Nuantele din incapere influenteaza foarte mult atmosfera si modul in care este perceput acel spatiu. Este important de retinut ca nuantele puternice si contrastante incarca spatiul din punct de vedere cromatic si in acelasi timp sunt obositoare.

Intodeauna pentru decorarea unei camere mici este recomandat sa alegi culori calde sau nuante pastelate, care dau senzatia de marire a spatiului, cum ar fi crem, galben sau bleu.

Totusi, cea mai la indemana metoda este sa vopsesti peretii si tavanul camerei intr-un alb pur, care va amplifica senzatia de spatialitate din incapere.

Cea mai importanta regula este aceea de a nu combina mai mult de trei culori intr-o camera mica, asa ca este recomandat sa ai doua nuante deschise, dominante, si una de accent, mai inchisa.

Pentru pereti si tavan poti apela la alb, bej sau crem, iar pentru accesoriile din incapere poti opta pentru o culoare mai stridenta.

Daca podeaua, peretii si tavanul au culori complementare, vei observa ca spatiul din incapere va parea mai larg, deschis si luminat.

Materialele potrivite pentru camerele mici

Pentru o camera mica este recomandata eliminarea covoarelor, sau cel putin inlocuirea lor cu presuri sau carpete mai mici, din materiale subtiri.

De asemenea, pentru a crea iluzia de spatialitate sunt recomandate si perdelele care se intind de la tavan pana la podea. Totusi, trebuie sa alegi cu atentie perdelele, astfel incat acestea sa permita trecerea luminii.

Cele mai potrivite ar fi perdelele vaporoase, usoare, din matase sau din panza, care au o anumita transparenta. Daca ai un mobilier solid, iti recomandam sa alegi perdele cu model, cu printuri mici, neutre, cu puncte sau linii curbe.

Sticla este de asemenea un material perfect pentru o camera mica. Poti alege o masa de sticla sau scaune transparente pentru camera ta, si vei vedea ca acestea vor crea instant impresia de luminozitate si de spatialitate in incapere.

Texturile corecte in spatiile mici din casa

In general, suprafetele netede reflecta lumina, iar acest lucru transforma intreaga incapere intr-un spatiu luminos si culorile devin mult mai intense.

Pentru a obtine acest efect, poti alege piese de mobilier cu suprafete lucioase, care reflecta lumina, cum ar fi dulapurile cu oglinzi. De asemenea, este important sa eviti materialele greoaie, cum ar fi draperiile din catifea sau mobilierul din lemn masiv.

Tine minte ca nuantele inchise aglomereaza atmosfera dintr-o incapere, asa ca intotdeauna este recomandat sa optezi pentru culori deschise in amenajarea unei camere mici.

Daca este vorba de camera unui copil, poti lipi pe tavan un tapet cu model, cu forme geometrice, care dau impresia de adancime.

Poti vopsi tavanul cu o vopsea speciala cu efect metalic, care sa reflecte lumina. In cazul peretilor poti alege finisaje in degrade, dar nuanta mai deschisa sa fie intotdeauna pe partea dinspre tavan.

In concluzie, daca vrei sa te bucuri de o atmosfera placuta si un confort sporit, chiar si intr-o casa cu spatiu limitat, urmeaza sfaturile de mai sus.

7 thoughts on “Cum sa folosesti texturile, mobilierul si culorile intr-un spatiu limitat

  1. As aprecia sa vad mai multe detalii despre aplicatiile practice ale informatiilor prezentate si cum pot fi implementate in diverse proiecte. Totusi, in general, consider ca este un articol valoros si informativ.

  2. Mi-a placut modul in care au fost prezentate exemplele practice, care au facut mai usor de inteles conceptele discutate. Este un articol foarte util pentru cei care sunt la inceput de drum in domeniul respectiv.

  3. Articolul este foarte bine scris si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si concis.

  4. Autorul a reusit sa aduca in prim-plan aspecte importante legate de subiect, provocandu-ne sa reflectam asupra implicatiilor acestora. Articolul este educativ si merita citit cu atentie.

  5. Felicitari pentru articol! Este bine structurat si usor de inteles, chiar si pentru cei care nu au cunostinte avansate in domeniu. Apreciem efortul depus pentru a oferi informatii de calitate.

  6. Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul si a prezentat diferitele opinii ale expertilor din domeniu. A fost captivant sa citesc despre diversele aspecte ale problemei discutate.

  7. Articolul este foarte interesant, oferind o perspectiva detaliata asupra unui subiect de actualitate. Autorul pare sa fie bine documentat si isi argumenteaza punctele de vedere cu informatii relevante.

Comments are closed.