Baia este o incapere foarte importanta in casa noastra, trebuie sa fie intotdeauna foarte curata, ordonata si ingrijita.

Ritmul de viata pe care il ducem ne obliga sa ne odihnim la un moment dat si de aceea baia este locul ideal pentru a ne relaxa si a ne deconecta pentru cateva minute.

In multe case, baia este tratata ca un element izolat al locuintei, dar este din ce in ce mai des intalnit modul in care aceasta devine parte din decorul comun al casei, urmand aceeasi linie estetica.

Pare evident ca, intr-o incapere atat de diferita precum baia, liniile de conduita pe care le putem urma pentru a o face sa se simta mai spatioasa vor fi diferite, dar nu atat de diferite pe cat credem, deoarece, inca o data, materialele si culorile au o mare importanta atunci cand vine vorba de atingerea obiectivelor noastre.

Aceasta practica ne ajuta ca baia noastra sa fie mai integrata in casa, formand un singur intreg.

In acest scop, si pentru a imbunatati decorarea si confortul acestei camere, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont.

Alege o paleta cromatica

Orice incapere are nevoie de un plan initial fara de care nu ar trebui sa pleci la cumparaturi.

Sigur, poate nu vei gasi toate accesoriile pe care ti le doresti sau ele pot sa iti depaseasca bugetul, dar, alegerea paletei cromatice este absolut necesara, inainte de a face orice achizitie.

Majoritatea bailor sunt mici, asa ca nu ar fi rau sa iei in considerare culori deschise, pastelate, care sa creeze impresia de spatiu mai mare.

Nu ingramadi prea multe obiecte de mobilier

Baia ideala de acasa are doua chiuvete, un dus, o cada, dar si spatiu de depozitare din plin.

Cu toate acestea, cel mai probabil, nu vei avea loc de toate aceste obiecte sanitare si de mobilier. Nu incerca sa le inghesui, fiindca totul va arata sufocant.

Tine baia aranjata cu ajutorul sertarelor

Dulapurile si sertarele vin in multe forme si culori, dar, cand vine vorba despre baie, trebuie sa iei in considerare si cat de utile vor fi pentru spatiul pe care il ai la dispozitie.

Daca acestea sunt mai bine compartimentate, baia ta are mai multe sanse sa arate minunat.

Buna organizare te va ajuta sa reduci si dezordinea, caci nu vei aseza la intamplare fixativul, crema de seara sau deodorantul.

Desi, sunt utile in alte parti ale casei, rafturile nu sunt ideale pentru baie deoarece nu pot proteja obiectele de toaleta de abur.

Creeaza un centru al atentiei

Multe bai sunt amenajate in culori neutre si usor de ales, dar, asta nu inseamna ca nu poti sa te joci putin sa creezi un centru al atentiei.

De exemplu, pune in evidenta oglinda sau zona din spatele ei fie printr-un tapet fresh si modern, fie printr-o forma atipica a oglinzii sau prin marimi supradimensionate.

Foloseste lumina din abundenta

Iluminatul poate fi cel mai bun aliat al tau, asa ca, daca ai norocul sa ai o fereastra in baie, maximizeaza intrarea luminii naturale, evitand sa plasezi in fata ei orice lucru care ar putea sa o umbreasca.

Daca nu este cazul, lumina artificiala va trebui sa compenseze acest lucru, asa ca cel mai bine este sa realizam o iluminare generala si, in plus, sa adaugam cateva spoturi specifice in anumite zone, cum ar fi langa oglinda, unde trebuie sa vedem mai bine.

Ca un ultim sfat, nu uita de prosoape. Achizitioneaza prosoape distractive, cu culori vii, care sa se potriveasca cu decorul baii.

Aranjeaza-le pe o masuta, asezandu-le impaturite unul peste altul pentru a obtine efectul mult dorit.