Atat sifonierele cat si comodele sunt piese de mobilier indispensabile, care adapostesc haine, lenjerie, prosoape si multe altele. Intr-un spectru larg de modele care sa se potriveasca cu orice gust si stil, exista diverse variante care sa se adapteze nevoilor tale.

Pentru a face cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de un sifonier sau o comoda, iata cateva sfaturi de urmat.

Functionalitatea unui sifonier si a unei comode

Un sifonier sau o comoda este folosit in principal pentru a depozita elemente textile pliate, spre deosebire de un dressing care gazduieste haine pe umerase.

Acest tip de mobilier se regaseste frecvent in camera copiilor, dar si in camerele adultilor, in holuri sau chiar dressing-uri. De obicei, o comoda dispune de mai multe sertare.

Amplasarea ideala

Oricine cauta sa optimizeze spatiul din locuinta ar trebui sa ia in considerare un sifonier sau o comoda. Acestea pot fi asezate in camera copiilor, camera adolescentilor, hol, dormitor sau chiar sub o scara interioara.

Comoda, in special, este un element de mobilier mai mare care poate depozita o cantitate semnificativa de lucruri. Comodele vin in diferite dimensiuni, cele mai inalte putand ajunge la o inaltime de 1,50 metri.

Optiuni de stil

Ai posibilitatea de a alege un sifonier sau o comoda care se incadreaza perfect in stilul incaperii in care urmeaza sa fie plasate, asigurandu-te astfel ca nu faci combinatii gresite.

Cu toate acestea, exista posibilitatea de a mixa si diferite stiluri (de exemplu, stilul scandinav se imbina bine cu multe alte stiluri).

Importanta unei comode de calitate in dormitor

Comoda este un element extrem de util intr-un dormitor, avand diverse scopuri. Principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor aleg o comoda este ca aceasta ofera spatiu suplimentar de depozitare.

Recunoastem cu totii ca avem nevoie de mai mult spatiu. Comoda trebuie sa se potriveasca perfect cu orice stil de amenajare interioara.

O comoda de calitate trebuie sa fie nu numai durabila, ci si practica. Aceasta trebuie sa raspunda nevoilor specifice de depozitare ale fiecarui utilizator.

In functie de necesitati, poti alege comode mai mici sau mai mari, cu doua sau trei sertare, cu dimensiuni si inaltime potrivite pentru spatiul disponibil in dormitor.

Alege o comoda cu sertare adanci, care sa permita depozitarea diferitelor obiecte (lenjerie de pat, accesorii etc.), pentru a le avea intotdeauna la indemana.

Comoda si sifonierul – Parteneri in organizare

In plus fata de spatiul de depozitare pe care il ofera, sifonierele si comodele aduc un plus de organizare. Sertarele pot fi folosite pentru a sorta si separa articolele, cum ar fi lenjeria, ciorapii sau chiar bijuteriile. In acest fel, nu doar ca vei avea mai mult spatiu, dar vei gasi si mai usor ce ai nevoie.

Intretinerea si durabilitatea

In momentul in care alegi un sifonier sau o comoda, este important sa tii cont si de aspectul durabilitatii. Mobilierul de calitate va dura mai mult si va rezista la uzura.

Asigura-te ca alegi piese de mobilier construite din materiale rezistente si ca sunt usor de intretinut.

Incorporarea comodei in designul camerei

Nu uita ca un sifonier sau o comoda pot fi mai mult decat simple piese de mobilier functionale – ele pot fi si elemente decorative.

Poti alege modele care sa completeze designul camerei sau, intr-un contrast placut, sa devina punctul focal al incaperii. Astfel, mobilierul tau poate fi atat practic, cat si estetic.